Palvelut

Sebbholmen EcoCampissä voit majoittua pienessä yöpymismökissä tai puuhun ripustetussa Tentsile-teltassa. Luonnonrannalta voi pulahtaa Itämereen uimaan, ja halutessasi voit vuokrata kanootin, kajakin tai soutuveneen ympäröivän Saaristomeren sokkeloisten salmien ja poukamien tutkimiseksi.

Viikinkiajalta peräisin oleva kalastajakylä Rosala on vain kivenheiton päässä Sebbholmenista. Rosalan kylässä voit vierailla Viikinkikeskuksessa ja sen kahvilassa, vuokrata polkupyöriä, ja kesäaikaan tehdä päiväretken Bengtskärin majakalle.

Rosalan Viikinkikeskus koostuu museonäyttelyiden lisäksi kokonaisesta rekonstruoidusta viikinkikylästä. Viikinkikylässä pääset tutustumaan saariston ja Suomen rauta-ajan historiaan, ja voit vaikkapa sovittaa soturin varusteita, miekkailla ja pelata varpaa. Viikinkikeskuksen kahvila on avoinna silloin kuin viikinkikyläkin.

Samalla saarella, muutaman kilometrin etäisyydellä Rosalan kylästä ja toisistaan, sijaitsevat vierasvenesatama, leipomo ja pienpanimo. Rousal Brygghusin oma kauppa sekä ravintola ovat avoinna kesäaikaan, mutta oluita on saatavilla myös muista saarten kahviloista sekä Hiittisten kyläkaupasta.

Nötholmissa, vierasvenesataman läheisyydessä, on hiidenkirnuja. Luontoa kannattaa käydä ihastelemassa myös Gröndalenin hiekkarannalla, joka sijaitsee viitisen kilometriä Rosalasta Hiittisten suuntaan.

Naapurisaari Hiittisiin pääsee Rosalasta Kyrksundetin (Kirkkosalmen) yli siltaa pitkin. Kyrksundetissa sijaitsee vanha, 1200-luvulta peräisin oleva kappelipaikka. Salmen alue oli viikinkiajalla tärkeä satama sekä kauppapaikka. Paikalla tehtiin 1990-luvulla arkeologisia kaivauksia, mutta näkyviä muinaisjäännöksiä ei enää ole nähtävissä.

Hiittisissä voit käydä kyläkaupassa ja kirjastossa sekä vierailla Suomen toiseksi vanhimmassa puisessa ristikirkossa. Kyläkauppa Holmströms Lanthandelissa toimii myös pieni kahvila ympäri vuoden, ja kirjastossa paikallisia käsitöitä myyvä puoti Made in Hitis. Kylän muut kahvilat, Backom Café ja Café Kardemumma, ovat avoinna vuoden kesäpuoliskolla.

Seudun palveluista kertovan Hiittisten ja Rosalan kyläyhdistysten Kyläpolku-esitteen löydät sivulta hitisbyaforening.fi/byastigen.

Kaunis luonto
Sebbholmen EcoCamp sijaitsee kauniilla Rosalan saarella, aivan Saaristomeren kansallispuiston kupeessa ja kivenheiton päässä viikinkiajalta peräisin olevasta kalastajakylä Rosalasta.
Laajat aktiviteetit
Kulje peurapolkuja pitkin vanhojen mäntyjen alla. Puiden lomitse välkkyvän meren ranta kutsuu sinua. Voit käydä uimassa, melomassa tai vaikkapa soutuveneellä onkimassa.
Luonnon ehdoilla
Alue ja sen palvelut on suunniteltu luonnon ehdoilla ja toteutettu mahdollisimman ympäristöystävällisesti. Voit hyvällä omallatunnolla nauttia kauniin ulkosaariston rauhasta koko perheen voimin.